miercuri, 27 mai 2020

Recenzie 'Reziliență' de Bogdan Hrib



Încep prin a preciza că aveam așteptări destul de mari de la această carte, deoarece acest autor este foarte cunoscut în rândul autorilor români contemporani și nu numai. Este prima carte de la el pe care o citesc, și după aceasta cu siguranță voi mai citi si altele.
Reziliență face parte din seria Stelian Munteanu, care cuprinde 6 volume. Acesta este cel de al 6-lea si vă spun sincer ca se poate citi lejer fără să le fi citit pe cele precedente în avans, ceea e este minunat.

Acest roman aduce în discuție un subiect controversat legat de geopolitică, lupta pentru putere și pentru influență.

Îl avem în prin plan pe detectivul Stelian Munteanu, un bărbat de vârsta a doua, recunoscut pentru abilitățile sale de a desluși crime și alte ilegalități. Acesta este rugat să investigheze o moarte aparent banală, ceea ce îl aduce în mijlocul unui conflict pentru putere cu importante inluențe geopolitice. Implicarea acestuia aduce totodată alte necazuri, atât celor din jurul său, fie cunoștințe, familie sau necunoscuți, cât și lui personal.
Acțiunea ia amploare încă de la primele pagini, deoarece începe cu o crimă și investigarea acesteia, ceea ce ne face pe noi cititorii să stăm cu sufletul la gură.
Am apreciat extrem de mult excursia de care am avut parte, cartea m-a plimbat prin diverse locuri, începând cu Iașiul și Bucureștiul nostru și ajungând la Londra și chiar Varșovia.
Ceea este de asemenea de apreciat sunt personajele, mi se pare a fi foarte ușor de relaționat cu ele, sunt ușor de înțeles și foarte bine construite. Bineînțeles că nu ducem lipsă nici de răsturnări de situație. Ajungi pe parcursul cărții să fii covins de anumite aspecte, care se dovedesc a fi eronate. Îi acord 5 steluțe din 5.

Fără a da spoilere, cartea nu este deloc clișeică, întâmplările nu sunt ceea ce par la prima vedere și îți va fi greu să deosebești personajele pozitive de cele negative.
Cartea a apărut la editura Tritonic și o recomand cu drag. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu